Preparate traditionale romanesti
Condiment pentru carne la ceaun, Cosmin, 20g
Condiment pentru carne la ceaun, Cosmin, 20g Utilizare: Condimentul se presara peste carnea de porc inainte de preparare si se amesteca. Este ideal pentru carne la ceaun, pomana porcului si...
Condiment pentru chiftele, Alex, 16g
Condiment pentru chiftele, Alex, 16g Utilizare: Se recomanda a se folosi continutul unui plic pentru prepararea a 0,5 kg carne. Adaugati suplimentar sare si piper dupa gust. Ingrediente:...
Condiment pentru chiftele, Cosmin, 20g
Condiment pentru chiftele, Cosmin, 20g Utilizare: Continutul acestui plic se foloseste pentru 800g de carne tocata. Ingrediente: sare 60%, boia dulce, pesmet (faina de GRAU, apa, sare,...
Condiment pentru chiftele, Fuchs, 25g
Condiment pentru chiftele, Fuchs, 25g Utilizare: Puteti folosi continutul acestui plic pentru 1 kg de carne tocata de porc sau amestec cu vita. Reteta Fuchs: Aveti nevoie de: 1 kg de carne...
Condiment pentru drob, Cosmin, 20g
Condiment pentru drob, Cosmin, 20g Utilizare Reteta noastra pentru drob de pui: 400 g pipote și inimi, 200 g de piept, 400 g de ficatei, 2 cepe calite, 2 cartofi fierti si pasati, 6 oua,...
Condiment pentru marinare vanat, Fuchs, 160g
Condiment pentru marinare vanat, Fuchs, 160g A se doza conform retetei folosite. Ingrediente: boabe de ienupăr, morcovi, boabe de piper, ienibahar, pastarnac, cimbrisor, ghimbir, foi de dafin,...
Condiment pentru marinare vanat, Fuchs, 400g
Condiment pentru marinare vanat, Fuchs, 400g Dozati dupa propria reteta. Ingrediente: boabe de ienupăr, morcovi, boabe de piper, ienibahar, pastarnac, cimbrisor, ghimbir, foi de dafin,...
Condiment pentru marinare vanat, Fuchs, 500g
Condiment pentru marinare vanat, Fuchs, 500g Dozati dupa reteta proprie. Ingrediente: boabe de ienupăr, morcovi, boabe de piper, ienibahar, pastarnac, cimbrisor, ghimbir, foi de dafin,...
Condiment pentru miel, Cosmin, 20g
Condiment pentru miel, Cosmin, 20g Utilizare Puteti folosi continutul acestui plic pentru 1 Kg de carne de oaie sau miel. Ingrediente sare 55%, usturoi, ceapa, piper negru si alb,...
Condiment pentru mititei 500g Fuchs borcan
Condiment pentru mititei 500g Fuchs borcan Utilizare: Puteti folosi 25 g din acest condiment pentru 1 kg de carne tocată amestec cu vita, porc sau oaie. Rețeta Fuchs: Adaugati peste carnea...
Condiment pentru mititei, Cosmin, 20g
Condiment pentru mititei, Cosmin, 20g Sugestie de preparare: 800 g carne de porc tocata, 8 g bicarbonat de sodiu, 80 ml apa. Se amesteca ingredientele de mai sus cu continutul acestui plic pană...
Condiment pentru mititei, Fuchs, 1000g
Condiment pentru mititei, Fuchs, 1000g Utilizare: Puteti folosi 25 g din acest condiment pentru 1 kg de carne tocată amestec cu vita, porc sau oaie. Rețeta Fuchs: Adaugati peste carnea...
Condiment pentru muraturi taranesti, Fuchs, 25g
Condiment pentru muraturi taranesti, Fuchs, 25g Utilizare: Amestecul de condimente pentru Muraturi taranesti de vara Fuchs este creat dupa o reteta proprie pentru a oferi o savoare aparte...
Condiment pentru muraturi, Cosmin, 20g
Condiment pentru muraturi, Cosmin, 20g Utilizare: Acest amestec de condimente este preparat dupa o reteta proprie, pentru a oferi o savoare aparte si o aroma deosebita muraturilor...
Condiment pentru muraturi, Fuchs, 1000g
Condiment pentru muraturi, Fuchs, 1000g Utilizare: Amestecul de condimente pentru Muraturi Fuchs este creat dupa o reteta proprie pentru a oferi o savoare aparte si o aroma deosebita...
Condiment pentru oaie si miel, Fuchs, 800g
Condiment pentru oaie si miel, Fuchs, 800g Dozaj: 20g condiment/kg carne Condimentul Fuchs aduce fripturilor şi preparatelor din carne de miel sau oaie un gust deosebit şi o aromã...
Preparatele traditionale romanesti precum vestitii mici sau mititei cum mai sunt numiti, carnea la ceaun, carnatii, toba sau sarmalele sunt laudate in toata lumea pentru aromele inconfundabile si gustul lor delicioase. Pentru a surprinde insa cel mai bine gustul bucatariei noastre, iti amintim de cateva condimente pe care le poti adauga in aceste bunatati traditionale pentru a le oferi un gust cu adevarat autentic romanesc.
In oferta noastra iti punem la dispozitie condimente Cosmin, Alex sau Fuchs numai bune pentru asezonarea mancarurilor tale preferate traditionale romanesti - de la condimente pentru sarmale, condimente Cosmin pentru toba, condimente pentru muraturi, condimente pentru mici, condimente pentru carnati, dar si condimente pentru pilaf, bors la plic pentru ciorba de verdeturi, ba chiar si condimente pentru vin fiert. Daca vrei sa prepari cel mai bun bait pentru carne de pui, mititei care se topesc in gura sau carne la ceaun ca la mama acasa, condimentele joaca un rol important.
Fie ca discutam despre mixurile Cosmin de condimente, amestecurile de condimente Fuchs sau despre condimentul pentru bors Mirodenia, toate acestea sunt ideale pentru preparate traditionale romanesti si contin condimente romanesti extrem de cunoscute in bucataria romaneasca. Enumeram in cele ce urmeaza doar cateva dintre verdeturile, ierburile aromatice si condimentele care se armonizeaza perfect in aceste mixuri de condimente care adauga savoare preparatelor traditionale romanesti si iti aduc in farfurie gustul copilariei, impreuna cu cateva dintre beneficiile pe care le aduc sanatatii.
Cimbrul este bogat in vitamine din complexul B, vitamina C si D, fier, magneziu si zinc, este preponderent folosit in preparatele traditionale romanesti din perioada sarbatorilor de iarna precum sarmale, fripturi de porc, varza cu ciolan sau carnati. Acestea sunt doar cateva dintre felurile de mancare tipic romanesti care pot fi aromatizate cu parfumatul cimbru, tocmai de aceea l-am inclus in majoritatea mixurilor de condimente pe care ti le punem la dispozitie pentru preparatele traditionale romanesti (condimente pentru carnati, condimente pentru sarmale sau condimente pentru oaie si miel).
Boiaua de ardei, fie dulce sau picanta, este unul dintre cele mai folosite condimente in bucataria traditionala romaneasca. O gasesti atat separat, ca si condiment de sine statator in oferta noastra, dar si in condimentele pentru carnati sau in condimentele pentru chiftele. Aceasta, pe langa faptul ca ofera culoare in farfurie, aromatizeaza senzational bunatati precum fripturi de porc sau de miel, tocanitele traditionale romanesti sau sarmalele, ba mai mult, pastreaza proprietarile ardeiului in totalitate - contine nutrienti si vitamine precum potasiu, acid folic, vitamina C, E si B.
Tarhonul, cu gustul sau amar subtil, este ideal pentru celebra iahnie de fasole. Imbogateste gustul mancarurilor autohtone intr-un mod cu totul aparte si adauga o aroma delicioasa mancarurilor, in special cand este combinat cu piper, usturoi sau marar. De asemenea, datorita faptului ca este rezistent la caldura, nu isi pierde aroma daca este gatit pentru perioade mai lungi. Adauga-l in mancare cu 15-20 de minute inainte de sfarsitul prepararii pentru un gust deosebit.
Ultimul, dar nu cel din urma condiment tipic romanesc, este coriandrul. Acesta face parte din familia patrunjelului, are un gust racoritor si poate fi adaugat in sosuri si carnati, la sarmale sau alte preparate din carne de porc sau miel. Ca proprietati terapeutice, coriandrul romanesc amelioreaza afectiunile digestive si combate alergiile.
Asadar, daca preferi oricand un meniu bogat in preparate traditionale romanesti, dar nu reusesti sa surprinzi acel gust al bunatatilor facute ca la mama acasa, te invitam sa iti completezi camara cu condimente romanesti pentru carnati, condimente pentru sarmale, condimente pentru toba sau orice alte condimente pentru mancaruri cu specific traditional romanesc din oferta noastra si sa te bucuri de cele mai gustoase preparate din bucataria romaneasca.