Curry, Fuchs, 20g
Descriere
Curry, Fuchs, 20g
Utilizare: Curry Gold elephant stil englezesc este un amestec de condimente, ideal proportionat, pe care il puteti folosi la pregatirea mancarurilor din carne de pasare, porc si oaie, a zarzavaturilor si legumelor, orezului sau sosurilor. Acesta da preparatelor dumneavoastra un gust usor picant, exotic si o culoare galbena.
Ingrediente: curcuma, chimion, coriandru, seminte de schinduf, patrunjel, chilli, usturoi, fenicul, condimente.
Poate contine urme de faina de grau, oua, soia, lapte, telina, mustar, susan.
Cantitate neta: 20 g
A se pastra la loc uscat si racoros.
Aroma curry-ului
Unul dintre cele mai iconice condimente pentru bucataria asiatica este curry. In India poarta doua semnificatii, atat un fel de mancare, cat si amestecurile de condimente, care sunt denumite ”masala„.Desi compozitia variaza, cele mai populare ingrediente sunt incluse curcuma, usturoi, coriandru, ghimbir, ceapa, anason, schinduf, boia, ardei iute, anason stelat, cuisoare si ienibahar.
Utilizarea curry-ului
Fripturi Satay, Garam Masala, pui Makhan, Murgh Madras – doar cateva dintre retete cu un nume ce sunasuna atat de misterios pe cat sunt de scumpe. Fara indoiala, ingredientul cheie pentru acestea este amestecul de condimente potrivite, care sa dea preparatelor aroma lor unica. Iuteala sa se potriveste superb cu Kari (supele si sosurile care au servit ca si asociere), dar si cu o varietate mare de preparate din carne si peste, marinate, preparate din carne tocata, sosuri de rosii si supe, legume de tot felul, orez, mancaruri asiatice in wok si alte mancaruri savuroase, care sunt preparate cu lapte de cocos. In plus, condimentele de curry se raspandesc si in acelasi timp ofera mancarilor culoarea lor tipica, galbena, care provine din curcuma.
Originea și istoria curry-ului
In India, masala are o lunga traditie ca amestec de condimente pentru multe soiuri de kari clasic, un sos picant pentru carne, peste sau legume. Apoi Kari a devenit curry. Acesta este modul in care amestecul de condimente a venit in Europa – desi intr-o versiune temperata. Englezii erau de fapt coplesiti de nenumaratele Masalas si preferau un impuls usor. In prezent, adaosurile dulci, cum ar fi caisele, ananasul si bananele, marturisesc versatilitatea felurilor de mancare curry.
Caracteristici
Tara de origine | Germania |
Tip produs | Curry |
Recomandat pentru | carne, legume, orez, sos |
Dieta speciala | Natural |
Ambalaj | plic |
Cantitate neta | 20 g |
Marca | Fuchs |
Opinii
Pareri Curry, Fuchs, 20g
Spune-ne parerea ta despre acest produs si porneste discutia.