Vanilie pastaie, Fuchs, 1 bucata
Descriere
Vanilie pastaie, Fuchs, 1 bucata
Pentru a va putea bucura de aroma intensa a vaniliei trebuie mai intai sa inmuiati pastaia in apa calda sau dupa caz - in lapte cald, rom sau vin. Apoi taiati in lungime si extrageti continutul. Puteti folosi in preparatele dumneavoastra atat continutul extras, cat si pastaia ramasa. In timpul prepararii pe foc a cremelor si budincilor puteti pune in valoare cel mai bine aroma vaniliei folosind atat teaca, cat si continutul. Punctisoarele negre care se vor risipi in preparatul dumneavoastra sunt un simbol al calitatii vaniliei, pur naturale si veritabile.
Indicatie: daca veti pune o pastaie de vanilie imediat dupa ce ati taiat-o in lungime intr-un borcan cu zahar, acesta va imprumuta gustul si aroma intensa a vaniliei. Zaharul astfel obtinut il puteti folosi timp indelungat.
Ingrediente: 1 bucata pastaie de vanilie . A se pastra la loc uscat si racoros.
Reteta recomandata
Scones - biscuiți aromați cu scorțișoară, ghimbir și nucșoară.
Ingrediente
Pentru 22 porții.
Pentru sosul de zmeură și crema de brânză:
1 buc păstaie de vanilie Fuchs
150 g cremă de brânză
550 g zmeură proaspătă
40 g zahăr
2 vârfuri de cuțit de ghimbir măcinat Fuchs
½ de lămâie
Pentru biscuiți:
500 g de făină (tip 405)
1 plic de praf de copt
50 g de zahăr
2 ouă
250 ml de iaurt
150 g de unt
1 ½ lingură de scorțișoară măcinată Fuchs
1 linguriță de ghimbir măcinat Fuchs
un vârf de cuțit de nucșoară măcinată Fuchs
1 vârf de cuțit de sare de mare Fuchs
1 lingură de miere
Preparare
1
Răzuiți păstaia de vanilie și amestecați semințele acesteia cu crema de brânză. Într-o cratiță, puneți păstaia de vanilie, 400 g de zmeură, zahărul, ghimbirul, sucul de lămâie și 2 linguri de apă și fierbeți totul 4 minute, timp în care amestecați continuu.
2
Treceți sosul printr-o sită și puneți-l din nou la fiert timp de 1-2 minute, până se îngroașă puțin. Amestecați zmeura rămasă cu sosul rezultat și lăsați să se răcească, amestecând ocazional.
3
Amestecați făina cu praful de copt și zahărul. Bateți ouăle cu iaurtul și puneți-le peste făină. Adăugați 120 g de unt tăiat cubulețe, o lingură de scorțișoară, ghimbir, nucșoară și sare. Frământați cu ajutorul robotului de bucătărie sau cu cârligele de aluat ale mixerului de mână, până se omogenizează totul și obțineți un aluat neted.
4
Presărați făină pe masa de lucru, întindeți o foaie cu grosimea de 1,5-2 cm și decupați, cu ajutorul unei forme rotunde, discuri cu diametrul de 7 cm. Procedați astfel până când terminați tot aluatul.
5
Preîncălziți cuptorul la 200°C. Topiți 30 g de unt într-o cratiță, după care amestecați-l cu miere și cu o linguriță de scorțișoară măcinată. Ungeți formele de aluat cu amestecul obținut, pe ambele părți.
6
Așezați biscuții într-o tavă tapetată cu hârtie de copt și ungeți-i, pe deasupra, cu un ou bătut cu puțin lapte.
7
Coaceți scones-urile în cuptorul încins timp de 15-18 minute, până prind o culoare aurie. Scoateți-i și lăsați-i să se răcească complet pe un grătar. Serviți cu cremă de brânză și sos de zmeură.
Caracteristici
Tara de origine | Indonezia |
Tip produs | Vanilie |
Recomandat pentru | deserturi |
Dieta speciala | Natural |
Ambalaj | plic |
Cantitate neta | 1 g |
Marca | Fuchs |
Opinii
Pareri Vanilie pastaie, Fuchs, 1 bucata
Spune-ne parerea ta despre acest produs si porneste discutia.